Heel graag wil ik mijn ervaring delen bij Grietje:
Ik heb jaren in angst en paniek geleefd en hiervoor lange, intensieve therapieën gevolgd. Pas bij Grietje heb ik mogen ervaren dat ik niet zo hoef te leven. Oprecht kan ik zeggen: Grietje bedankt. Ik kan je wel zoenen. Door jouw goede, deskundige hulp ben ik enorm gegroeid. Ik kan nu zeggen, en de mensen om mij heen ook: ik heb mijzelf terug en mag leven zoals ik dat wil. Ik kan nu dingen doen die ik anders nooit zou doen en heb bij jou geleerd dit wel te doen. Switchen van baan, verhuizen, daten. Alles is aan de orde geweest. Nogmaals Grietje: je bent een top haptonoom.


Ik had gewild dat ik Grietje eerder had ontmoet! Na vele gesprekken met andere zorgverleners, vond ik eindelijk iemand die mij begreep en mij ook daadwerkelijk heeft kunnen helpen. Voor mij is Grietje een topper. Ik kan haar iedereen aanbevelen!
Heerenveen, september 2023


“Ik zat al erg lang met een burn-out thuis en had al veel geprobeerd om eruit te komen. Ik heb veel therapieën gevolgd, waaronder praten met verschillende psychologen. Uiteindelijk werd mij haptotherapie aangeraden. Zo kwam ik bij Grietje terecht. Wat voelde dat als een verademing voor mij. Haar manier van begeleiden heeft me erg goed gedaan. Ik heb geleerd mijn gevoel serieus te nemen en ernaar te handelen. Vanuit hier kan ik weer verder en ben ik ondertussen weer met voldoening aan het werk. Dank je, Grietje!” Augustus 2023


“Ik vond het heel fijn dat ik zo snel bij Grietje terecht kon. Ik heb veel aan de begeleiding gehad.”


“Bij Grietje voel ik me op mijn gemak. De begeleiding brengt me rust. En ik ben me meer bewust geworden van mijn lichaam en mijn gevoel.”


“Door Grietje leer je op een hele andere manier jezelf kennen, waardoor je erachter komt wat je kunt doen om je beter te voelen. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar al tijdens het eerste gesprek voelde ik mij veilig en kon ik alles kwijt wat ik maar wilde. Grietje heeft een goed luisterend oor en heeft alle begrip voor je. Door de begeleiding van Grietje is mijn leven echt een stuk leuker! Bedankt voor al je hulp!”


Vanuit de somberte en het niet meer blij kunnen zijn, ben ik na vijf ontmoetingen met Grietje weer bij mijzelf gekomen. Samen met Grietje heb ik mijn intern opgebouwde spanning leren herkennen, erkennen en een plaats kunnen geven. Ik was continu bezig mijzelf te bewijzen en erkenning te zoeken. Door de haptotherapie, de aanrakingen, voel ik innerlijk meer ruimte en rust. De nabijheid en warmte van Grietje heeft gezorgd voor veiligheid. Voor mij voelt dat heel prettig. Ik slaap beter, ik voel mij minder vermoeid en het aller prettigst is dat ik mijzelf weer als een positief mens kan zien. Ik kan mijzelf presenteren en voel veel meer zelfvertrouwen, waardoor ik in staat ben om mijn hart te volgen.


“De eerste afspraak bij Grietje was iets waar ik naar uitgekeken had, een houvast in een donkere periode. Haptonomie, ik had er wel eens van gehoord, maar wist niet wat ik kon verwachten. Dankzij de gesprekken met Grietje, kon ik orde scheppen in een chaos, die er langdurig was. Grietje heeft mij met haar rust en haar doelgerichte vragen weer een kant op gestuurd waar ik wou zijn. Met een speciale eenvoud liet ze mij in de spiegel kijken. Wat zegt mijn gevoel. En ik kwam bij mijn gevoel. Hoewel het spannend is, kan ik nu wel zeggen: ” Ik iepenje de finsters, sjoch schuchter om my hinne, mar sil besykjen om te fleanen, want ik kin no einlik wezze wa’t ik bin “. Ik kan vliegen, ik kan het leven omarmen, ik kan weer genieten, ik kan eindelijk zijn wie ik ben.”


 “Ik kwam naar je toe omdat ik niet goed in mijn vel zat, ik liep achter mijn staart aan. Dit uitte zich in het neerslachtig zijn, ik was moe, verdrietig en futloos. Je stelde vragen waardoor ik over mijzelf moest gaan nadenken. Ik let er nu op dat ik niet alleen meer zorg draag voor andere mensen, maar ook vaker aan mijzelf denk. Ik sta weer stevig op mijn benen en kijk met een frisse blik vooruit. Bedankt Grietje!”