“Ik vond het heel fijn dat ik zo snel bij Grietje terecht kon. Ik heb veel aan de begeleiding gehad.”


“Bij Grietje voel ik me op mijn gemak. De begeleiding brengt me rust. En ik ben me meer bewust geworden van mijn lichaam en mijn gevoel.”


“Door Grietje leer je op een hele andere manier jezelf kennen, waardoor je erachter komt wat je kunt doen om je beter te voelen. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar al tijdens het eerste gesprek voelde ik mij veilig en kon ik alles kwijt wat ik maar wilde. Grietje heeft een goed luisterend oor en heeft alle begrip voor je. Door de begeleiding van Grietje is mijn leven echt een stuk leuker! Bedankt voor al je hulp!”


“Waar zoek je kievietseieren? Jij zoekt ze in het bos, maar ze liggen in het land!” Dit waren Grietje’s woorden op 10 april 2013 bij de afronding van het kennismakingsgesprek. Vanuit de somberte en het niet meer blij kunnen zijn, ben ik na vijf ontmoetingen met Grietje weer bij mijzelf gekomen. Samen met Grietje heb ik mijn intern opgebouwde spanning leren herkennen, erkennen en een plaats kunnen geven. Ik was continu bezig mijzelf te bewijzen en erkenning te zoeken. Door de haptotherapie, de aanrakingen, voel ik innerlijk meer ruimte en rust. De nabijheid en warmte van Grietje heeft gezorgd voor veiligheid. Voor mij voelt dat heel prettig. Ik slaap beter, ik voel mij minder vermoeid en het aller prettigst is dat ik mijzelf weer als een positief mens kan zien. Ik kan mijzelf presenteren en voel veel meer zelfvertrouwen, waardoor ik in staat ben om mijn hart te volgen. De kievietseieren kan ik nu zoeken op het land. Juni 2013′


“De eerste afspraak bij Grietje was iets waar ik naar uitgekeken had, een houvast in een donkere periode. Haptonomie, ik had er wel eens van gehoord, maar wist niet wat ik kon verwachten. Dankzij de gesprekken met Grietje, kon ik orde scheppen in een chaos, die er langdurig was. Grietje heeft mij met haar rust en haar doelgerichte vragen weer een kant op gestuurd waar ik wou zijn. Met een speciale eenvoud liet ze mij in de spiegel kijken. Wat zegt mijn gevoel. En ik kwam bij mijn gevoel. Hoewel het spannend is, kan ik nu wel zeggen: ” Ik iepenje de finsters, sjoch schuchter om my hinne, mar sil besykjen om te fleanen, want ik kin no einlik wezze wa’t ik bin “. Ik kan vliegen, ik kan het leven omarmen, ik kan weer genieten, ik kan eindelijk zijn wie ik ben.”


 “Ik kwam naar je toe omdat ik niet goed in mijn vel zat, ik liep achter mijn staart aan. Dit uitte zich in het neerslachtig zijn, ik was moe, verdrietig en futloos. Je stelde vragen waardoor ik over mijzelf moest gaan nadenken. Ik let er nu op dat ik niet alleen meer zorg draag voor andere mensen, maar ook vaker aan mijzelf denk. Ik sta weer stevig op mijn benen en kijk met een frisse blik vooruit. Bedankt Grietje!”