“Bij Grietje voel ik me op mijn gemak. De begeleiding brengt me rust. En ik ben me meer bewust geworden van mijn lichaam en mijn gevoel.”


“Ik wist niet wat haptonomie in hield. Dacht dat het een soort massage was. Na een eerste gesprek bleek het toch anders te zijn. Bij Grietje voel ik me gezien. En heb ik kennisgemaakt met haptonomie. Ik ben me meer bewust geworden van mijn lijf. Ook de gesprekken geven me inzicht en handvaten. Na een sessie verbaas ik me er steeds weer over, wat er naar boven is gekomen en wat ik ook rustig moet verwerken.”


“Een deel van mijn gevoel had ik ver weg gestopt. Dat wordt beetje bij beetje weer voelbaar, sinds ik bij Grietje kom voor begeleiding. Er komen gevoelens naar boven, die diep verborgen waren, die ik eigenlijk niet (her-)ken, niet eerder heb ondervonden. Ik maak eigenlijk opnieuw kennis met mezelf, en ontdek dat ik meer ben dan ik nu ben.”


“Waar zoek je kievietseieren? Jij zoekt ze in het bos, maar ze liggen in het land!” Grietjes woorden 10 april 2013 bij de afronding van het kennismakingsgesprek.Vanuit de somberte en het niet meer blij kunnen zijn ben ik na vijf ontmoetingen met Grietje weer bij mijzelf gekomen. Samen met Grietje heb ik mijn intern opgebouwde spanning leren herkennen, erkennen en een plaats kunnen geven. Ik was continu bezig mijzelf te bewijzen en erkenning te zoeken. Door de haptotherapie, de aanrakingen, voel ik innerlijk meer ruimte en rust. De nabijheid en warmte van Grietje heeft gezorgd voor veiligheid. Voor mij voelt dat heel prettig. Ik slaap beter in, ik voel mij minder vermoeid en het aller prettigst is dat ik mijzelf als een positief mens kan zien. Ik kan mijzelf presenteren en voel veel meer zelfvertrouwen, waardoor ik in staat ben om mijn hart te volgen. De kievietseieren kan ik nu zoeken op het land. Juni 2013″


“De eerste afspraak bij Grietje was iets waar ik naar uit had gekeken, een houvast in een donkere periode. Haptonomie, ik had er wel eens van gehoord, maar wist niet wat ik kon verwachten……… Dankzij de gesprekken met Grietje, kon ik orde scheppen in een chaos, die er langdurig was. Grietje heeft mij met haar rust en haar doelgerichte vragen weer een kant op gestuurd waar ik wou zijn. Met een speciale eenvoud liet ze mij in de spiegel kijken. Wat zegt mijn gevoel. En ik kwam bij mijn gevoel. Hoewel het spannend is, kan ik nu wel zeggen: ” Ik iepenje de finsters, sjoch schuchter om my hinne, mar sil besykjen om te fleanen, want ik kin no einlik wezze wa’t ik bin “. Ik kan vliegen, ik kan het leven omarmen, ik kan weer genieten, ik kan eindelijk zijn wie ik ben.”


“Een lange tijd heb ik mijn gevoel ver weggestopt en kon ik er niet goed bij komen. Ik kreeg last van mijn lichaam en mijn hoofd bleef maar door tetteren, die nam de overhand en ik had er geen controle meer over. Door mijn sessies met Grietje heb ik opnieuw geleerd om te kijken naar mijn gevoel: dat dit gevoel mijn gevoel en mijn waarheid is. Door Grietje heb ik geleerd om mezelf en mijn gevoel meer op de voorgrond te zetten: mij bezig te houden met mijn eigen gevoelens. Doordat Grietje de juiste vragen stelde of juist een stilte liet vallen, benoemde wat zij zag hoe mijn lijf reageerde, werd ik bewust gemaakt hoe mijn lichaam en gevoelens werken. Er werden processen losgemaakt en heb weer durven en mogen voelen. Daardoor kon ik bezig met verwerken. Ik vraag mezelf regelmatig af hoe ik mij voel en voel hoe mijn lijf reageert op situaties. Ik heb mijn hoofd en gevoel meer in balans.”


“Ik kwam naar jou toe omdat ik niet goed in mijn vel zat, ik liep achter mijn staart aan. Dit uitte zich in het neerslachtig zijn, ik was moe, verdrietig en futloos. Je vroeg wat ik wilde leren of wie ik wilde zijn, je stelde vragen waardoor ik over mijzelf moest gaan nadenken. Daarna ging het over de connectie van lichaam en geest en heb je deze twee door middel van oefeningen en strijkbewegingen beter samen laten werken. Nu ik de laatste afspraak met je gehad heb denk ik nog steeds na over je vragen en let ik op dat ik niet meer alleen andere mensen verzorg maar vaker aan mijzelf denk. Ik sta weer steviger op mijn benen en kijk met een frisse blik ver vooruit. Bedankt Grietje!”


“Door Grietje leer je op een hele andere manier jezelf te kennen, waardoor je erachter komt wat je kan doen om je beter te voelen. Ik wist niet wat ik moest verwachten, maar al tijdens het eerste gesprek voelde ik mij veilig en kon alles kwijt wat ik maar wilde. Ook heeft Grietje een heel goed luisterend oor en heeft alle begrip voor je. Grietje heeft mij laten inzien dat je van iets negatiefs zelf iets positief kan maken en als dat eenmaal lukt wordt het leven echt een stuk leuker! Bedankt voor al je hulp Grietje.”